Uw reisgids in regio du centre

Zet je helm op en controleer je hoorn: Centrissime (Ons VVV-kantoor) neemt je mee op een bijzondere reis door zijn “points-nœuds” netwerk. Wallonië heeft verschillende fietsroutes die met elkaar verbonden zijn door knooppunten, lokaal bekend als “points-noeuds”. Het helpt fietsers om een route te creëren die bij hen past, afhankelijk van hun mogelijkheden.

Het zomerseizoen komt eraan… Tijd om je fiets tevoorschijn te halen! Musea, grachten, kanalen, landschappen, kastelen… Zin om de Régio du Centre te verkennen? Zet je helm op en controleer je hoorn: Centrissime (VVV-kantoor) biedt je een bijzondere reis door het hart van zijn “points-nœuds” (knooppunten) netwerk.

Ons vlakke land staat vol met bijzondere plekken om te ontdekken! Download en blader door de Soir bijlagekrant Le Soir om boordevol ideeën te komen. Op het programma: themawandelingen voor natuurliefhebbers, familieactiviteiten, uitzonderlijke zomerevenementen, een heerlijk ontbijt om je smaakpapillen wakker te schudden… maar shhhh, meer verklappen we niet !

cta-2

Wat betekent « points-nœuds vhello » netwerk ?

De provincie Henegouwen heeft een aantal fietsroutes die met elkaar zijn verbonden door knooppunten, lokaal bekend als “points-noeuds”. Eenvoudig, veilig, slim en universeel, dit prachtige project biedt een verscheidenheid aan routes en combineert cultuur, passie, toerisme en geschiedenis.

orange hotel: een vitamine-rijke plek in het hart van de regio du centre

Voelen je benen pijnlijk aan na een paar uur trappen? Kom ontspannen bij het Orange Hotel. Een goede nachtrust in een van onze kleurrijke, comfortabele kamers en blijf zo weer op pad! Gelegen op een steenworp afstand van het Canal du Centre, is ons pand bekroond met het label “Bienvenue Vélo”. Dit betekent dat je gratis een of meerdere fietsen kunt huren en kunt genieten van het nabijgelegen RaVel..De RaVel is een netwerk van meer dan 1.500 kilometer aan paden gereserveerd voor wandelaars, fietsers, ruiters en mensen met beperkte mobiliteit! Reparatieapparatuur en een EHBO-kit zijn ook beschikbaar. Zo kun je met een gerust hart je avontuur op twee wielen voortzetten!